Kornet Okučani  je obiteljska firma nastala prije gotovo 70 godina.

S idejom  proizvoditi kvalitetne kornete za sladoled, kakvi su nedostajali na tržištu, Dragutin Radanović je 1949. godine otvorio obrt. Pokrenuo je malu manufakturnu proizvodnju i proizveo jedinstveni i nezaboravni KUGLOF kornet.

50-ih je godina Dragutin,  uz svesrdnu pomoć brata Alexandera u proizvodnju uveo, tada kod nas nepoznate, moderne poluautomatske strojeve, što je omogućilo proizvodnju još boljih korneta i povoljnije cijene. U to vrijeme proizvedeni su prvi SUPER korneti.

60-ih godina kupljeni su prvi automatski strojevi za proizvodnju korneta i oblatni.   Proizvedeni su i novi AMERICAN, SLATKI korneti. Uvjerljivom kvalitetom  i dostatnim proizvodnim kapacitetima uspjeli smo ohrabriti tadašnjeg najvećeg državnog proizvođača sladoleda da pokrene industrijsku proizvodnju sladoleda u kornetu. Tako smo, tvornici LEDO, postali  prvi dobavljači korneta za industrijski sladoled. Već tada su naši korneti, među slastičarima, bili poznati kao "Korneti iz Okučana" i bili sinonim za izvrsnu kvalitetu.

70-ih godina su nabavljeni dodatni strojevi, te smo bili dobavljači velikom broju slastičara diljem zemlje, a uz tvornicu LEDO postali smo dobavljači velikim državnim proizvođačima industrijskog sladoleda LJUBLJANSKIM MLEKARNAMA; KOLINSKOJ, FRIKOMU...

Zbog rata, od 1991.  do 1995. godine nismo radili. 1995. godine smo, u Zagrebu, pokrenuli proizvodnju motanih korneta, a 1996. smo obnovili proizvodnju u Okučanima.

Danas u obrtu radi već treća generacija obitelji. Vjerujemo da  naši konreti predstavljaju nas i našu tradiciju te se, još uvijek,  u radu vodimo  idejom osnivača Dragutina  da je  kvaliteta korneta najvažnija.